Laurens Baas

Penningmeester & Ledenadministratie
Marc Perrier

Laurens Baas

In 2001 kochten wij een Randmeer (Engeltje met nummer 854), op advies van iemand die toen lid was van WSV de Meent, en meldde ik me aan voor een ligplaats. Die was direct beschikbaar. Met een jong gezin en drukke banen werden wij geen frequente bezoekers van de haven, maar genoten altijd weer van de rust en prima staat van de haven. Inmiddels genieten mijn kinderen, alle vijf dol op watersporten, daar ook van. We liggen met ons Engeltje lekker vooraan in de haven aan de C/D-steiger.

In 2016 ben ik (1950) lid geworden van het bestuur en heb in 2017 Dick de Rooi opgevolgd als voorzitter. Mijn belangrijkste ambitie is de rust en kwaliteit van de haven te handhaven en meer te maken van het samen vereniging zijn. Want dat maakt onze haven ook heel bijzonder, dat die van ons allen is.
Daarvoor breng ik kennis en ervaring in, die ik heb opgebouwd in mijn opleiding als bedrijfskundig ingenieur en mijn ervaring in leidinggevende posities in de ziekenhuiswereld en in het werken als coach en mediator aan de verbinding tussen mensen in organisaties. Hoewel ik geniet van onze goede oudedagsvoorzieningen mogen ze me nog altijd wakker maken voor een mooie klus, want mijn passie om mensen en organisaties beter te maken is er niet minder om geworden. Daarom vind ik ook veel voldoening in mijn werk als vrijwilliger/buurtbemiddelaar in de gemeente Utrecht.
Enkele jaren gelden werd mijn lang gekoesterde wens om ook op zee te zeilen vervuld. Ik werd lid van een zeezeilvereniging (PZV) en ga een paar keer per jaar als opstapper de zee op.

Ik ben altijd een duursporter geweest en fiets en schaats nog altijd heel graag.
Je kunt me ook volgen op Twitter (@LaurensBaasMC), LinkedIn en Facebook.