Algemeen bestuurslid: Joke Bakker

joke

Ik ben Joke Bakker en lig nu ruim 20 jaar in de haven met mijn kleine kajuitzeilboot, een Kolibri560. Ik hou van zwerven, vroeger als backpacker en als bergsporter over de wereld. Met vriend en kinderen jaren in Griekenland en Turkije met een rubberboot van onbewoond eiland naar onbewoond eiland. Pas op latere leeftijd begon ik met zeilen en verpachtte meteen mijn hart aan zeilen op zee. Solo zeilend met mijn eigen kleine bootje naar Frankrijk, Engeland maar
ook in Nederland. Ook met een trailer naar NW Spanje en Stockholm om daar wekenlang rond te zeilen. Als opstapper vaak meegegaan op verre zeiltochten in gebieden als Spitsbergen, Antarctica, de Carieb, de Middellandse Zee.

Op de Loosdrechtse plassen, waar ik vooral buiten de zomertijd ben, gooi ik graag het anker uit en geniet van de rust en de geluiden van de (water)vogels.

In mijn werkleven, in (beroeps)opleidingen, heb ik verschillende begeleidende, coördinerende en ontwikkeltaken gehad en deelgenomen aan de medezeggenschapsraad. In verschillende landelijke watersportverenigingen heb ik in bestuur en commissies gezeten. Ik ben nu met pensioen.

Voor mij is het uitgangspunt bij WSV ‘de Meent’ dat het een vereniging is dat gerund wordt door leden voor de leden, waar voorstellen en besluitvorming plaatsvinden in de Algemene Leden Vergadering en waar we met elkaar de sfeer in de haven bepalen. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.